1 травня 2024 року

 

Євангеліє від Луки розділ 5, 5+6

Симон сказав у відповідь: ―Наставнику, ми цілу ніч працювали та нічого не впіймали, але за Твоїмсловом я закину сіті. Зробивши це, піймали так багато риби, що сіті почали рватись.

 

Дорогий читачу,

 

1 травня - День праці. Ми не знаємо, в який саме день Симон упіймав найбільший улов у своєму житті. Ми знаємо, що він працював цілу ніч, але безуспішно. Уявіть собі: вони працювали цілу ніч, і все було марно! Наскільки це розчаровує? Ти повертаєшся втомлений. Але ви ще не закінчили роботу. Вам ще треба підготувати човни і сітки до наступної нічної зміни. Лише після цього ти можеш піти додому, прийняти душ, поїсти, а потім заснути.

 

Того дня для Петра все змінилося. Ісус стоїть на березі з великим натовпом людей. Вони хочуть почути, що Він говорить. Ісус сідає в човен, який належить Симонові. Він просить його відплисти на кілька метрів від берега. Так Він зможе краще проповідувати з човна. Для Ісуса це як сцена під відкритим небом. Симон Петро робить це. Ісус сидить у човні і навчає багатьох людей. Він каже їм, що Бог, Небесний Отець, безмежно їх любить. Він розповідає їм притчі про Царство Боже. Він розповідає їм про славу віри в Бога.

 

 Тоді Ісус завершує свою промову. Симон Петро вже хоче гребти Його назад до берега і думає: ось, нарешті, і кінець дня! Але Ісус каже: "Вийди зі своїми людьми. Гребіть туди, де глибоко. Закиньте свої сіті там!

 

Як би ви відреагували? Ви б посміхнулися до Ісуса і сказали: "Учителю, який сенс? Ми нічого не впіймали вночі, як же ми зможемо закинути в сітку хоч одну рибину серед білого дня? Ми ж нічого не ловимо! Я це знаю, я рибалка!

 

Симон Петро ділиться з Ісусом своїми побоюваннями. Але потім його довіра до Ісуса, Месії, бере гору: "По твоєму слову я закину сіті!" Так, я хочу це зробити, бо довіряю Тобі, Ісусе. Не тому, що я переконаний. Мій розум має великі сумніви. Але моє серце довіряє Тобі, Ісусе!

 

 

У такій ситуації люди Ісуса опиняються знову і знову. Посеред сумнівів у вірі вони все ж довіряють своєму Господу Ісусу. Довіряють Його слову. Вони роблять те, що Ісус Христос говорить у своєму слові. Ісус очікує цієї довіри, щоб благословити нас.

 

Кожен, хто приймає Його слово і діє відповідно до нього, відчує на собі Божі благословення. Він мудрий! говорить Ісус в кінці своєї Нагірної проповіді (Євангеліє від Матвія, розділ 7, 24 і далі): “Кожен, хто чує ці Мої слова й виконує їх, схожий на чоловіка розумного, який збудував свій дім на камені.”

 

Симон Петро і гадки не мав, що чекає на нього на озері. Звичайно, не металобрухт, що лежить на дні озера. І вже точно не косяк риби, такий великий, що сіті ледь не порвалися, а човни ледь не потонули. Він точно не очікував Божого достатку.

 

Петро не молився: "Ісусе, мій Учителю, дозволь мені зловити тонну риби сьогодні опівдні". Петро просто зробив те, що Ісус сказав йому в той момент, і Бог подарував йому чудо.

 

Я бажаю тобі такого погляду на Ісуса Христа. Сподіваюся, що ти будеш довіряти Ісусу Христу день за днем і очікувати від Нього всього, навіть у ночі, сповнені сумнівів. Будь ласка, прислухайся до Його слова. Боже слово приносить благословення кожному. Будь ласка, довіряйте Богові на роботі і в усьому, що ви робите. Дозволь Йому керувати твоїм життям і довірся Його турботі. Він знає, що тобі потрібно. І, будь ласка, прочитайте, що сталося після риболовлі. Це захоплююча історія!

 

Дуже дякую, що вислухали мене. Я сердечно запрошую вас на наступне богослужіння 15 травня. А до того часу бажаю вам Божого благословення і захисту духу, душі і тіла через Господа нашого Ісуса Христа.

Я сумую разом з українським народом, який має так багато жертв внаслідок цієї війни. У своєму благанні про Боже милосердя я згадую жертв і винуватців.

Цю сторінку перекладено за допомогою DeepL (безкоштовна версія). На жаль, я не можу гарантувати точність перекладу.

Druckversion | Sitemap
© 2023 Hans-Peter Nann