2 Коринтян 6:2 : Ось тепер — час сприятливий! Ось тепер — день спасіння!

 

Шановні читачі,

 

У багатьох країнах світу День праці відзначається 1 травня. У Німеччині це державне свято з 1890 року. Народилося це свято в США. Там у 1886 році багато тисяч робітників вийшли на страйк. Вони вимагали восьмигодинного робочого дня. Так народився День праці.

 

Люди, що працюють, стали популярним мотивом поштових марок. Сьогодні, на додаток до німецької марки, я хотів би показати вам дві румунські марки. На одній зображені два художники за роботою. Чоловік ловить партнерку на трапеції. Те, що тримає глядачів у напрузі, - це найвищий професіоналізм. Те, що показують ці артисти, вимагає найвищої концентрації в роботі. Помилка може мати драматичні наслідки.

 

На іншій печатці зображено дві руки з великими інструментами. Тут символічно зображено фізичну важку працю. Великі інструменти (у Німеччині їх називають гайкові ключі) вказують на роботу на верстатах. Такі руки також виконують відповідальну роботу.

 

Коли жив Ісус, люди в основному працювали в сільському господарстві, рибальстві, теслями (як Ісус) або займалися торгівлею. Євреї мали день відпочинку тільки в суботу або на релігійні свята. Багато людей, які зустріли Ісуса, були робітниками. Симон Петро та його брат Андрій були рибалками. Капернаумський сотник був професійним воїном. Ісус зцілив його паралізованого слугу. Учень Матвій був митарем, як і могутній і багатий Закхей. Апостол Павло був не тільки місіонером. Він також заробляв на життя, розбиваючи намети. У Филипах він зустрів Лідію, торговку багряницею. Він охрестив її. Лікар Лука розповідає про це в Діяннях апостолів.

 

Всі ці робітники пережили перетворення свого життя через Ісуса Христа. Вони були покликані до нового життя з Богом. Їхнє життя більше не визначалося зароблянням грошей і накопиченням матеріальних благ. Святий Дух відкрив їм очі на нову Божу реальність. Бог дав їхнім душам мир, який не можна було купити за гроші. Вони пізнали Божу любов і наповнилися радістю, яку ніколи не могла дати їм їхня робота. Вони довірили своє життя Синові Божому, який говорить про Себе (Євангеліє від Івана, гл. 10):

 

"Я є пастир добрий. Добрий пастир кладе своє життя за овець. Я даю їм життя вічне".

 

Ісус, Син Божий, порівнює себе з працівником, з пастирем. У ті часи це не було романтичною роботою, це була важка праця. Отару овець потрібно було захищати від злодіїв і вовків. Цим порівнянням Ісус дає зрозуміти, що він повністю відданий тим людям, які йому довіряють. Він навіть пішов так далеко, що пожертвував собою, щоб захистити життя своїх близьких. Він пожертвував своїм життям на Голгофському хресті, щоб звільнити нас від рабства гріха.

 

Ісус був дуже близьким до людей того часу. Він знав їхнє повсякденне життя, знав, як вони живуть. Воскреслий Ісус Христос дуже близький до всіх людей. Він розуміє нас і знає наші щоденні справи.  Він також бачить тих, хто страждає від свого безробіття. Ісус у своїй всемогутності знає кожну життєву ситуацію. Довіра до Нього і пошук зустрічі з Ним відкриває нові перспективи життя. Петро, Матей чи Лідія є свідками цього.

 

Бажаю вам, щоб День праці був не просто вихідним днем, а став дуже особистим днем спасіння. Павло, місіонер і наметник (Дії 18:3), так написав про це у 2 Коринтян 6:2: "Ось, настав час благодаті. Ось, настав день спасіння". Той, хто довіряє Ісусу Христу, переживає кожен день як день благодаті і спасіння, на роботі, безробітний чи непрацюючий.

Druckversion | Sitemap
© 2023 Hans-Peter Nann