Різдво 2023

Євангеліє від Матвія 2, 10 + 11

 

Побачивши зірку, вони дуже зраділи. Коли увійшли в дім, побачили Дитя з Марією, Його матір’ю, і, впавши ниць, вонипоклонилися Йому; потім відкрили свої скарбниці й піднесли Йому дари: золото, ладан та смирну.

 

Дорогі читачі,

 

Хочу надіслати вам різдвяне привітання з трьома штампами. Всі вони про поклоніння і радість! Британська марка 13 пенсів показує нам, що таке радість. Молоді батьки радісно дивляться на свою дитину. Я можу собі уявити, що так само було для Марії та Йосипа у Вифлеємі. Навіть сьогодні батьки десь на Близькому Сході можуть радіти народженню своєї дитини. Так завжди буває, коли батьки радіють дитині, яку тримають на руках. 

 

Іспанська марка переносить глядача в Євангеліє від Матвія. На ній зображені мудреці або волхви, які відвідують Ісуса. Ісус сидить на колінах у своєї матері Марії. Один з мудреців падає на коліна в поклонінні перед Ісусом. Ісус зображений на цій картині як Христос, що благословляє.

 

Американська різдвяна марка має зовсім інший мотив. На ній зображений Джордж Вашингтон, який стоїть на колінах у молитві. Веллі-Фордж - це назва табору, де Джордж Вашингтон отаборився зі своєю армією взимку 1777/78 року під час Війни за незалежність США. Багато солдатів померло від голоду, холоду і хвороб. Джордж Вашингтон, тодішній головнокомандувач армії, стає на коліна і молиться.

 

Ви коли-небудь молилися на колінах? Молитва на колінах - це жест смирення і поклоніння. Багато людей по всьому світу і сьогодні так роблять, показуючи своє внутрішнє ставлення до Бога. 

 

Той, хто стоїть на колінах, не може швидко втекти. Вони залишаються. Вони хочуть залишитися. Саме в цьому полягає суть Різдва. Ми повинні знаходити час для Ісуса Христа. Поклоніння потребує часу. Різдвяний час, зокрема, є часом неспокою для багатьох людей. Багато приготувань до Різдва можуть забрати сили і нерви. Ці різдвяні марки нагадують мені про те, що насправді означає Різдво: це поклоніння Месії Ісусу. Це час для зустрічі з Ісусом Христом. Поклоніння потребує часу, воно також потребує зовнішнього миру. Ми не зможемо знайти внутрішній мир, якщо будемо відволікатися на зовнішні заворушення.

 

Бог стає людиною і приходить у цей світ як дитина. Мудреці (або астрологи) шукали Месію в Єрусалимі, а потім знайшли Його у Вифлеємі. Вони поклонилися Ісусу, Христу, і смиренно впали перед Ним. Ті, хто йде до Ісуса Христа на поклоніння, також можуть показати позицію свого серця в цьому жесті смирення. Ті, хто складають руки в поклонінні і схиляють коліна перед Ісусом Христом, отримають від Ісуса, Князя миру, дар миру і радості у Святому Дусі.

 

Бажаю вам цих моментів щастя в Божій присутності. Радійте народженню Ісуса Христа так, як тоді раділи люди зі Сходу. Ці люди принесли золото, ладан і смирну. А що можете принести ви? Смиренне серце? Своє прагнення миру? Чи просто порожні руки? Ми завжди можемо прийти до Бога з порожніми руками!

 

Можливо, ви відчуваєте себе Джорджем Вашингтоном посеред війни, оточеним насильством і великими стражданнями. Звичайно, я не знаю, про що він молився. Про мир? Мир може початися всередині нас, коли ми смиренно шукаємо Ісуса Христа у поклонінні. Я переконаний, що наш світ був би іншим, якби сильні світу цього стали на коліна перед всемогутнім Богом. Наш маленький світ буде іншим, якщо ми з вами віддамо всю честь Ісусу Христу. Ті, хто складають руки в поклонінні, перестають воювати зі своїми ближніми. Вони дозволяють своїм порожнім рукам наповнитися Божою любов'ю. Коли ми передаємо цю любов, ми поширюємо мир і радість серед наших ближніх.  

 

Нехай милосердний і милостивий Бог благословить ваше Різдво. Нехай Він наповнить ваше серце Своїм миром і радістю. З нетерпінням чекаю зустрічі з вами на початку січня. А до того часу бажаю вам Божого благословення і захисту духу, душі і тіла через Господа нашого Ісуса Христа.

Druckversion | Sitemap
© 2023 Hans-Peter Nann