1 грудня 2023 року

 

Євангеліє від Луки, розділ 1, 26 - 28

 

Очікування

 

Шостого місяця Бог надіслав ангела Гавриїла в галілейське місто, яке називалося Назарет, до діви, що була заручена з чоловіком, на ім’я Йосиф, з дому Давида. Ім’я діви було Марія. Прийшовши до неї, ангел промовив: ―Радій, та, що отримала благодать! Господь із тобою! Благословенна ти між жінками.

 

 

Шановні читачі,

 

Ви з нетерпінням чекаєте на Різдво? Чи чекаєте ви, що листоноша знову принесе багато різдвяних листів і посилок? На американській 13-центовій марці зображена повна поштова скринька. Вона настільки повна, що її навіть не можна закрити. Голі дерева і сніг говорять про те, що настала зима, скоро буде Різдво! Передчуття Різдва наближається!

 

Зовсім інша справа - спеціальна німецька марка. Вона призначена для привітання з днем народження і нагадує мені про те, що насправді означає Різдво: Ісус народився. Це дуже особливий день народження. Це найважливіший день народження у світовій історії! Ми святкуємо народження Месії Ісуса. Народжується Спаситель і Відкупитель від гріха, смерті і диявола. 

 

Тоді у Вифлеємі в хліві не було ні пирога, ні свічок для Ісуса. Зате було багато-багато радості! Небо радіє і посилає Марії небесного посланця, ангела Гавриїла. Він сповіщає їй неймовірне: Марія, ця непримітна, нікому не відома і незаміжня молода жінка, стане матір'ю Месії. Бог стане людиною. Спочатку Марія не може осягнути цю звістку. Марія спочатку повинна усвідомити цю новину. Але потім вона може радіти і прославляти Бога.

 

Ангел вітає Марію від імені Бога цими чудовими словами: "Радуйся! Ти благословенна великою благодаттю! Господь з Тобою!“ Ті, кого Бог так вітає, повинні радіти! Я хочу слухати цю радісну звістку і радіти разом з вами. Бог дарує нам свою любов і благодать через Ісуса Христа. Він є і залишається з нами! 

 

На святковому торті Ісуса вже має горіти близько двох тисяч свічок. Відтоді минуло багато часу. Але ми, християни, святкуємо Адвент і радіємо народженню Господа нашого Ісуса. Ми очікуємо його приходу. Ми радіємо вогникам, які прикрашають різдвяний вінок і ялинку. Але те, що насправді повинно "горіти" - це радість народження Ісуса. Вона змушує серце горіти.

Сподіваюся, що ви також зможете поділитися цією радістю з приводу народження нашого Спасителя Ісуса Христа з іншими. Поділімося нею з нашими сім'ями, друзями, колегами по роботі та сусідами. Можливо, іскра радості пошириться і запалить їхні серця? 

 

Бажаю вам благословенного часу Адвенту і з нетерпінням чекаю на зустріч з вами 15 грудня. Я з нетерпінням чекаю можливості почути з вами різдвяне послання і подивитися на дві-три дуже красиві марки. А до того часу бажаю вам Божого благословення і захисту духу, душі і тіла через Господа нашого Ісуса Христа.

Druckversion | Sitemap
© 2023 Hans-Peter Nann