1 грудня 2022 року

 

Завжди радійте в Господі! І знову кажу: радійте! Нехай ваша лагідність буде відома всім людям! Господь близько. Филип'янам 4, 4 + 5

 

Шановний читачу,

 

Ви з нетерпінням чекаєте на різдвяні свята? Ви з нетерпінням чекаєте, коли знову будете зі своєю сім'єю? З нетерпінням чекаєте на прикрашену ялинку та подарунки? Чи ви б воліли обійтися без Різдва? Це Різдво для вас не свято, а тягар, бо ви мусите бути на самоті?  Тому що вам важко в житті?

 

Апостол Павло радіє лише з однієї причини: він належить Ісусу Христу. Вже тільки це є причиною його радості. Він дивиться не на свою життєву ситуацію, а на Ісуса Христа, свого Спасителя і Відкупителя. Він дивиться на Голгофський хрест, на якому з простягнутими руками висить Божа любов і запрошує кожну людину прийти до Нього. Ісус радіє, коли ми приходимо до Нього. Він каже (Євангеліє від Луки, гл. 15, 7):

 

„Кажу вам: на небі буде більше радості за одного грішника, що кається, ніж за дев’яноста дев’ятьох праведників, які не потребують покаяння.“

 

Ми, християни, маємо підстави радіти, бо Ісус Христос дарує нам нове життя. Тому що ми щодня відчуваємо, що нас люблять. Божа любов втішає нас особливо тоді, коли життєві обставини є складними. Божа любов несе нас і у важкі часи.

 

Ви цього року знову вішали вінок на Різдво? Чи горить лише одна свічка? Це не має значення! У будь-якому випадку, ви повинні запалити свічку, якщо хочете насолодитися її світлом. Свічка не горить сама по собі. Жодна свічка не горить сама по собі! Навіть електричні свічки треба вмикати в розетку. Так само і з радістю. Радість в Ісусі Христі не приходить сама по собі. Ця радість походить тільки від самого Ісуса Христа. Тільки він може зробити так, щоб ця радість горіла в наших серцях.

 

Свічка, що горить, може принести тепле світло в темну кімнату. Так само і з радістю, яку приносить Ісус Христос. Ця Ісусова радість випромінює добро і благодать у наше оточення. Цю доброту і ласку можуть бачити і відчувати інші люди. Як ароматична свічка наповнює кімнату світлом і пахощами, так і радість Ісуса Христа здатна наповнити наше оточення добром і ласкою.  Ми, християни, можемо нести цю Ісусову радість у свої сім'ї, у сусідство, у коло друзів, у церкву. Ми даруємо добро і доброту.

 

Для мене добро і доброта - це як дві молодші сестри великої любові до ближнього. Уявіть собі, що при зустрічі з будь-якою людиною у вас під рукою є ці дві сестрички. Ви вносите в розмову доброту і ласку. Вони приносять добро і доброту туди, куди ви йдете. У всьому, що ви робите, ви несете з собою благо і доброту. Я думаю, що саме так ти приносиш радість іншим людям. Так, ви навіть наближаєте Ісуса Христа до своїх ближніх. Радійте цьому!

 

Druckversion | Sitemap
© 2023 Hans-Peter Nann