15 лютого 2023 р. Любов подібна до ...

 

І за те молюся, щоб ваша любов зростала все більше й більше в пізнанні та всякому розумінні, сповнені плодом праведності через Ісуса Христа на славу й похвалу Бога. (Філіппійців 1:9 + 11 Новий Переклад Українською)

 

Шановні читачі,

 

Любов - це не теорія, а практичне життя, яке потрібно здійснювати кожного дня. Павло говорить про чотири елементи, з яких складається ця любов:

 

1. прозріння або знання: йдеться про те, щоб дізнаватися все більше і більше про Бога. Все більше і більше розуміти Божу природу (якщо це взагалі можливо). Все більше і більше пізнавати Божу волю. Цього можна досягти лише тоді, коли я читаю Слово Боже під час богослужіння і дозволяю Божому Духові вести мене.

 

2. розуміння: це означає проникливість. Ми повинні мати духовне прозріння. Ми повинні вміти бачити суть речей. Ми повинні навчитися розуміти, що насправді відбувається на наших очах. Це робить нас вільними від маніпуляцій. Так ми можемо краще протистояти спокусам.

 

3. добрі справи або справедливість: те, що ми робимо, повинно бути в змозі стояти перед Божими очима. Це виключає корупцію, порушення закону чи сексуальне насильство. Бог притягне нас до відповідальності за наші вчинки. Він хоче справедливості проти всіх!

 

4.Лише Ісус Христос може дати нам ці знання, духовне прозріння і добрі дні. Святий Дух діє Своєю силою, щоб ми могли прославляти Всемогутнього Бога через цю любов. Жодна людина не може зробити це власними силами.

 

Проілюструю це на прикладі:

 

Іноді печу власний хліб. Для цього я беру такі інгредієнти: Борошно, тепла вода, дріжджі, цукор і сіль. З цих інгредієнтів я замішую дріжджове тісто і даю йому підійти в мисці в теплому місці.  Нарешті, формую з нього грудку тіста і ставлю в розігріту духовку. Це дуже важливо! Мені потрібна гаряча духовка, щоб спекти хліб. Щоб тісто стало гарним, з хрусткою скоринкою, йому потрібна температура не менше 180°С.

 

Я не можу нагріти грудку тіста руками. Моєї температури тіла ніколи не вистачає для цього! Мені потрібен сильний жар духовки! Так само і з Божою любов'ю. Жодна людина не може витягнути цю любов із себе. Природна людина на це не здатна. Тільки Ісус Христос може запалити цю любов у наших серцях через Святого Духа. Тільки ВІН може зробити нас "піччю Божої любові".

 

В Євангелії від Луки Лк. 12, 49 (Новий Переклад Українською.) Ісус Христос говорить: Я прийшов кинути вогонь на землю, і як Я прагну, щоб він вже розгорівся! Ісус хоче запалити в нас свій духовний вогонь. Він хоче, щоб у нас горіло серце любові. Тільки так ми можемо вшанувати Бога!

 

Я запрошую вас зробити пісню Берти Шмідт-Еллер своєю молитвою (Текст перекладається наступним чином):

 

Господи, запали Свій вогонь у моєму серці.
Нехай вона яскраво горить для Тебе, дорогий Спасителю.
Нехай те, чим я є і що маю, буде твоїм.
Міцно стисни мене в своїх руках.

Джерело життя і джерело радості,
Ти освітлюєш темряву моєї душі.
Ти чуєш мою молитву, ти допомагаєш мені в усякій біді.
Ісус, мій Спаситель, мій Господь і Бог.

 

Бажаю тобі, щоб ця любов наповнювала твоє життя все більше і більше. Бажаю, щоб ця любов переповнювала ваше серце.

Druckversion | Sitemap
© 2023 Hans-Peter Nann