1 червня 2023 року

 

Псалом 50, 15

Поклич Мене в день скорботи – Я визволю тебе, а ти Мене прославиш. (NPU)

 

Дорогий читачу,

 

Коли я був дитиною, мої батьки не мали телефону. Пізніше у нас з'явився телефонний зв'язок, але нам довелося ділитися ним з сусідами (це нагадує мені американську кінокомедію "Розмова в подушку" з Доріс Дей і Роком Хадсоном). Наш телефонний апарат мав такий самий циферблат, як на румунській марці. 

 

Сьогодні ми користуємося смартфонами, а наші онуки думають, що так було завжди. Як змінилися часи!  Але що залишилося донині, так це символ телефонного дзвінка. Навіть у WhatsApp я знаходжу цей символ з навушником і мундштуком, коли хочу зателефонувати. 

 

На німецькій спеціальній марці 2001 року зображена телефонна трубка зі спеціальним телефонним номером. З навушника лунає безкоштовний "Nummer gegen Kummer" (номер проти смутку), тривожна лінія для дітей та молоді. Кожен, хто має проблеми і шукає допомоги, може зателефонувати анонімно. Діти та молодь можуть отримати там пораду та допомогу. Тим часом існує також телефон довіри для батьків за номером 0800 - 111 0 550.

 

Вже дуже давно існує своєрідний телефон тривоги, який запровадив Бог. Це молитва. У 50-му псалмі Бог просить: "Призивай мене в біді. Я допоможу тобі". Бог - терплячий слухач і дуже компетентний. Ми можемо говорити з ним про що завгодно, і ми отримуємо допомогу. Божа допомога не завжди приходить тоді, коли ми її просимо чи очікуємо. А іноді вона приходить трохи пізніше, ніж ми хотіли б. Але вона завжди приходить вчасно. Але вона завжди приходить вчасно. Незліченна кількість людей мали цей цінний досвід.

 

Ісус Христос також просив своїх слухачів приходити до нього зі своїми тягарями (Євангеліє від Матвія 11:28): Прийдіть до Мене всі втомлені та обтяжені, — і Я заспокою вас! Це його пропозиція. Вчора, сьогодні, завтра.

 

Ісус Христос - це як гаряча лінія до Бога. Він - мій "телефон тривоги". Його вухо відкрите для мене цілодобово. Звернення до Нього в молитві нічого не коштує, окрім довіри до Нього. Звичайно, я повинен бути готовий до цього. Але так само і з мирськими телефонами тривоги. Я довіряю себе тому, кого не знаю, але від кого можу отримати пораду і допомогу.

 

Звичайно, є одна річ, якої не існує з Богом: анонімність. Тому що Бог знає мене. Він знає, хто я, і бачить моє серце. Він хоче, щоб я говорив з ним, як з батьком, як з добрим другом. Навіть якщо я не маю жодних проблем, Він має для мене відкрите вухо. 

 

Якщо ви не знаєте, про що молитися, просто почитайте Псалтир. Псалтир - це скарбниця для молитов.

 

Дякую, що вислухали мене. Сердечно запрошую вас на наступну молитву з печатками 15 червня. Темою буде 22-й псалом. А до того часу бажаю вам Божого благословення і захисту духу, душі і тіла.

Druckversion | Sitemap
© 2023 Hans-Peter Nann