псалом 22

 

1 Псалом Давидів ГОСПОДЬ – мій Пастир, я нічого більше не потребую.

2 Він дає мені спочинок на трав’янистих пасовищах, водить мене до тихих вод.

3 Він оживляє мою душу, веде мене стежками правди заради Свого імені.

4 Навіть коли я піду долиною тіней смерті, то не боятимусь зла, адже Ти зі мною; Твій жезл і Твійпосох – вони заспокоюють мене.

5 Ти готуєш для мене святковий стіл на очах у моїх супротивників, Ти намастив мою голову олією, мійкелих наповнений вщерть.

6 Тож нехай добро й милість супроводжують мене в усі дні мого життя, а я перебуватиму в доміГОСПОДНЬОМУ повіки.

 

Новий Переклад Українською

 

 

Шановні читачі,

 

Я захоплююся сильним чоловіком з телям на руці на марці з Нігерії. Сильний і вправний чоловік! Я вже маю проблеми з тим, щоб взяти кота на руки. Бути пастухом - важка робота в багатьох країнах. З іншого боку, італійський пастух, який пасе свою отару на острові Сардинія, здається, має спокійну роботу. 

 

Пастухи в стародавньому світі повинні були бути сильними і хоробрими, як Давид. У них була небезпечна робота. Давид розповідає (1 Царств 17, 34+35):

 

„А Давид сказав Саулові: Твій раб пас стадо своєму батькові, і коли приходив лев чи ведмедиця і хапали з отари овечку, то я слідував за ним, і побивав його, і виривав з його пащі! Якщо ж він нападав на мене, то я хапав його за горло, бив і вбивав його.“

 

Давид знав, що його паства не виживе без його захисту. Вони стають жертвами хижаків або злодіїв. Їм потрібен хоробрий і сильний захисник, як і нам, людям. Люди також можуть бути такими беззахисними і ставати жертвами злих людей. Тому Давид порівнює себе з беззахисною овечкою, яка не виживе без Божого захисту. Господь Бог є його захисником. Сам Бог є його добрим пастирем.

 

Ісус Христос говорить в Євангелії від Івана (розділ 10, вірш 11): „Я – добрий пастир. Добрий пастир віддасть життя за овець.“

 

Ісус Христос є вірним опікуном людини, який йде попереду нас у житті і захищає нас. Він боровся за нас. Він боровся проти сили гріха і проти сили смерті. Ми не маємо жодного шансу проти цих сил. Але наш добрий пастир Ісус здобув перемогу над дияволом і силою гріха на Голгофському хресті. Добрий Пастир Ісус воскрес із мертвих пасхального ранку і остаточно забрав владу смерті (2 Тимофія 1:10).

 

тепер же вона відкрилася через з’явлення Спасителя нашого Ісуса Христа, Який знищив смерть, а життя і нетління освітив Євангелієм,“

 

Подібно до Давида, ми можемо довірити себе доброму пастиреві. Ті, хто довіряє своє життя доброму пастиреві Ісусу, не відчувають браку безпеки, любові та турботи. Ісус Христос супроводжує свій улюблений народ у всіх кризах. Він стоїть поруч з ними у всіх труднощах. Він бажає добра нам з тобою! Щодня я можу довіряти, що Ісус Христос захищає і піклується про мене. Я для нього цінний. Він віддав за мене своє життя! Ти теж є цінною людиною. Звідси Його запрошення: довір своє життя Ісусу Христу. Він бажає тобі добра. 

 

Дякую, що вислухали мене. Сердечно запрошую вас на наступну розважання з печатками 1 липня з Псалмом 22. А до того часу бажаю вам Божого благословення і збереження через доброго пастиря Ісуса в дусі, душі і тілі.

Druckversion | Sitemap
© 2023 Hans-Peter Nann