15 липня 2023 року

 

псалом 22

 

1 Псалом Давидів ГОСПОДЬ – мій Пастир, я нічого більше не потребую.

2 Він дає мені спочинок на трав’янистих пасовищах, водить мене до тихих вод.

3 Він оживляє мою душу, веде мене стежками правди заради Свого імені.

4 Навіть коли я піду долиною тіней смерті, то не боятимусь зла, адже Ти зі мною; Твій жезл і Твійпосох – вони заспокоюють мене.

5 Ти готуєш для мене святковий стіл на очах у моїх супротивників, Ти намастив мою голову олією, мійкелих наповнений вщерть.

6 Тож нехай добро й милість супроводжують мене в усі дні мого життя, а я перебуватиму в доміГОСПОДНЬОМУ повіки.

 

Новий Переклад Українською

 

Шановний читачу,

 

марка, яку я показую тобі сьогодні, присвячена відкриттю внутрішньонімецького кордону в 1989 р. Цей кордон розділив Німеччину на Схід і Захід, на диктатуру і вільну країну. Коли відкрилися стіни і прикордонні паркани, багато людей вперше в житті поїхали на вільний Захід. Я досі пам'ятаю, як стояв біля світло-блакитного "Трабі" на заправці на автомагістралі (ви можете побачити цю машину на марці). Молодий чоловік заправляв свою маленьку машину. Він сяяв від радості. Нарешті він міг їздити на машині куди завгодно. Нарешті він був вільний. Я радів разом з ним!

 

Після падіння внутрішньонімецького кордону для багатьох людей існував лише один напрямок: на захід. Не як біженець, а як вільна людина до вільної країни. 

 

Псалом 23 також говорить про свободу. Добрий пастир Ісус веде до свободи. Він звільняє людей від диктатури гріха і виводить їх на шлях праведності. Бог завжди веде нас дорогою справедливості. Він ручається за це своїм ім'ям. Бог ніколи не веде людей до несправедливості. Він ніколи не веде до гноблення. Бо несправедливість і гноблення - це гріх. Бог не хоче несправедливості.

 

„Отже, якщо Син визволить вас, то справді будете вільні.“ говорить Ісус Христос в Євангелії від Івана, гл. 8, 36. Той, хто відчув цю свободу, більше не може гнобити своїх ближніх, не може ставитися до них несправедливо. 

 

Свобода, яку дарує нам Ісус Христос, змінює життя. Нова свобода, яку дає Ісус, робить нас здатними ставитися до наших ближніх з любов'ю. Бо Бог є любов (1 Ів. 4:16б). Любити означає ставитися до інших з пошаною і повагою. Любити означає уникати будь-якої несправедливості та будь-якої форми гноблення. Любити означає не давати більше місця обману і брехні.

 

Добрий Пастир Ісус веде нас дорогою праведності. Давид говорить про "дорогу праведності" у своєму псалмі. Це вузька стежка, а не магістраль. Ця дорога праведності не веде нас, християн, через сонячні, славні краєвиди. Шлях праведності веде прямо посеред темного світу несправедливості і гноблення, насильства і гріха. Але наш добрий пастир Ісус гарантує своїм ім'ям, що ми благополучно дійдемо до місця призначення на цьому шляху.

 

Як щодо того, щоб запросити людей, яких ми зустрічаємо на цьому шляху, які ще не знають Божої справедливості? Які ще не знають Його любові та милосердя? Як щодо того, щоб запросити наших ближніх йти дорогою праведності з Ісусом Христом і таким чином пізнати новий спосіб життя свободи?

 

Ті, хто приймає це запрошення, можуть радіти всім серцем. Як той молодий водій на заправці. Наповнюймося Божою любов'ю, наповнюймо наші серця Божою справедливістю. 

 

Дякую, що вислухали мене. Сердечно запрошую вас на наступне богослужіння з печатками 1 серпня з псалмом 23, вірш 4. А до того часу бажаю вам Божого благословення і збереження через доброго пастиря Ісуса в дусі, душі і тілі.

Druckversion | Sitemap
© 2023 Hans-Peter Nann