1 жовтня 2022

 

Господи, навчи мене, що я повинен закінчити, що моє життя має мету, і я повинен піти. Навчи нас пам'ятати, що ми повинні померти, щоб стати мудрими. З Псалтиря

 

Шановний читачу,

 

19 вересня 2022 року стало історичним днем. В Англії та за її межами завершилася ціла епоха. Після більш ніж 70 років правління відбулося упокоєння Королеви Великої Британії Єлизавети ІІ. За цим спостерігали мільярди людей по всьому світу. Незліченна кількість людей змогли бути присутніми на похороні завдяки телебаченню та Інтернету. А ті, хто був там, почули також слова з 1-го послання до Коринтян (гл. 15, 55 - 57): 

 

«Смерте, де твоя перемога? Смерте, де твоє жало?» Жало смерті – це гріх, а сила гріха – це Закон. Але подяка Богові, Який дає нам перемогу через нашого Господа Ісуса Христа.«

 

Жало смерті щодня терзає людство. Кожен, хто читає новини з України і бачить фотографії масових поховань, бачить це страшне жало смерті. Люди стають жертвами гріха, бо порушується закон життя (Вих. 20:13): Не вбивай! Там, де йде війна, панує закон насильства і смерті.

 

Ніхто не має права вбивати свого ближнього. Ніхто не має права позбавляти життя іншу людину. Це унікальне життя, яке дав йому Бог, Творець. Часовий проміжок нашого життя визначається виключно Самим Богом (Пс. 31, 16): Моя доля в твоїх руках.

 

Час нашого життя не безкінечний, а обмежений Богом. Його слово застерігає нас бути мудрими і думати про кінець нашого життєвого шляху. Бути мудрим для мене означає не безглуздо жити одним днем, а відповідально ставитися до свого часу. "Час - це благодать" - написано під циферблатом маленького будильника в нашій квартирі. Час життя - це час божественної благодаті. Я можу проживати кожен день з упевненістю, що є людиною, яку любить Бог. Кожна мить у його присутності - це дар, за який я можу бути вдячним. Я можу радіти, що Ісус Христос своїм воскресінням переміг смерть і дарує мені життя вічне.

 

Тому я хотів би завершити сьогоднішній день з похвалою цьому Царю і Переможцю. Хочу прославити Ісуса Христа, переможця над смертю, словами з Об'явлення Ісуса Христа (Об'явл. 1, 4 - 6):

 

Семи церквам Азії. Благодать вам і мир від Того, Хто є, Хто був і Хто має прийти, і від семи духів, що перед Його престолом, і від Ісуса Христа, вірного Свідка, Первістка з мертвих і Правителя земних царів. Він нас любить і Своєю кров’ю звільнив нас від наших гріхів, зробив нас Царством та священниками Богові й Отцю Своєму. Йому слава і сила навіки-віків! Амінь.

 

Я радію разом з вами, якщо ви зможете долучитися до цього поклоніння Богу! Нехай Господь благословить вас і збереже духом, душею і тілом. Нехай Він наповнить ваше серце своїм миром і радістю.

Druckversion | Sitemap
© 2023 Hans-Peter Nann