1 липня 2023 року

 

псалом 22

 

1 Псалом Давидів ГОСПОДЬ – мій Пастир, я нічого більше не потребую.

2 Він дає мені спочинок на трав’янистих пасовищах, водить мене до тихих вод.

3 Він оживляє мою душу, веде мене стежками правди заради Свого імені.

4 Навіть коли я піду долиною тіней смерті, то не боятимусь зла, адже Ти зі мною; Твій жезл і Твійпосох – вони заспокоюють мене.

5 Ти готуєш для мене святковий стіл на очах у моїх супротивників, Ти намастив мою голову олією, мійкелих наповнений вщерть.

6 Тож нехай добро й милість супроводжують мене в усі дні мого життя, а я перебуватиму в доміГОСПОДНЬОМУ повіки.

 

Новий Переклад Українською

 

Шановні читачі,

 

Мені особливо подобається штамп, який я показую вам сьогодні. Це може бути проповідь без слів. Ми бачимо пастуха, який веде свою маленьку отару овець на луг біля річки. Я нарахував 12 овець. Між гілками дерева бачимо чорного пса. Він пильнує, щоб жодна вівця не повернулася на дорогу. Бо по мосту їде автобус. Дорога небезпечна для овець.

 

У верхньому правому куті марки зображена покійна королева Англії Єлизавета II. Це близько 350 років королівської пошти.

 

Псалом 23 для мене як "королівський" псалом. Тому що добрий пастир Ісус також є царем. Він править цілим світом. Воскреслий Христос говорить (Євангеліє від Матвія 28:18): „Дана Мені вся владана небі й на землі.“

 

Цей Цар не безмежно далекий, але дуже близький, як пастух на печатці зі своїми вівцями. Ісус, добрий Пастир і Цар, знає, де я можу знайти місце відпочинку для моєї душі. Він знає пасовисько, якого я потребую. Пасовисько, якого потребує моя душа, - це Божа любов. Там, де є Божа любов, є місце для життя. Це те місце, якого потребує моє серце щодня. Кожна людина потребує Божої любові. Свіжа вода, до якої веде мене Ісус, - це істина. Добрий пастир Ісус не веде свій народ до брудної, отруєної води брехні. Цей брудний бульйон брехні руйнує людей. Ісус хоче врятувати нас від цього. 

 

Ісус говорить (Євангеліє від Івана 14:6): „Я є дорога, і правда, і життя! Ніхто не приходить до Отця, якщо не через Мене.“ Хто довіряє себе доброму пастиреві Ісусу і слухає його слово (Біблію), той знайде Божу любов і істину. Ісус веде його до нового життя в Божій присутності. Ісус говорить (Євангеліє від Івана 10:27+28): „Мої вівці слухаються Мого голосу, і Я знаю їх, і вони йдуть за Мною, і Я даю їм вічне життя, і вони не загинуть повік, і ніхто не забере їх з Моїх рук.“ Йти за Ним означає слухати Його і довіряти Його слову.

 

Можливо, ви думаєте про штамп: пастух йде позаду своїх овець. Чи не повинен він йти попереду? Ісус каже, що ми повинні йти за ним. Але Ісус також є добрим пастирем, який стоїть позаду нас. Який йде за нами, коли ми хочемо втекти від нього. Ми повинні безпечно дістатися до місця призначення! Я радий і вдячний за це. Я знаю, що він не втрачає нас з поля зору. 

 

Мені подобається ця марка Королівської пошти. Як щодо того, щоб розглядати Псалом 23 як любовний лист від Бога? Написаний для нас з тобою! Королівська пошта від нашого доброго Пастиря і Царя Ісуса Христа!

 

Дякую, що вислухали мене. Сердечно запрошую вас на наступну розважання з печатками 1 липня з Псалмом 22. А до того часу бажаю вам Божого благословення і збереження через доброго пастиря Ісуса в дусі, душі і тілі.

Druckversion | Sitemap
© 2023 Hans-Peter Nann