псалом 22

 

1 Псалом Давидів ГОСПОДЬ – мій Пастир, я нічого більше не потребую.

2 Він дає мені спочинок на трав’янистих пасовищах, водить мене до тихих вод.

3 Він оживляє мою душу, веде мене стежками правди заради Свого імені.

4 Навіть коли я піду долиною тіней смерті, то не боятимусь зла, адже Ти зі мною; Твій жезл і Твійпосох – вони заспокоюють мене.

5 Ти готуєш для мене святковий стіл на очах у моїх супротивників, Ти намастив мою голову олією, мійкелих наповнений вщерть.

6 Тож нехай добро й милість супроводжують мене в усі дні мого життя, а я перебуватиму в доміГОСПОДНЬОМУ повіки.

 

Новий Переклад Українською

 

Дорогі читачі,

 

Сьогоднішні марки показують темні долини, через які доводиться проходити деяким людям у житті. Ліва марка показує, наскільки важливою є діагностика раку. Середня марка символічно зображує дитину, за яку борються батьки. А права марка вшановує пам'ять тих солдатів, які загинули у двох світових війнах. 

 

Рак, розбиті шлюби і травмовані діти або (насильницька) смерть близької людини різко перетворюють життєвий шлях на темряву. Давид говорить про "долину смертної тіні". Непроглядний морок охоплює душу і думки. 

 

Давид не відповідає на питання "чому? Він у кількох словах ділиться з читачем своїм досвідом, що такі темні відрізки дороги також можуть бути частиною життя з Богом. Бог не пощадив Давида від цього гіркого досвіду. У всі часи людям доводилося проходити через такі "темні долини", через болючі етапи життя.

 

Тим не менш, Давид залишається впевненим у собі. Він не боїться лиха, бо добрий пастир залишається з ним. І хоча в темряві він більше не може розгледіти пастиря, він відчуває "жезл і посох" дуже близько до себе. Це його заспокоює. 

 

Я пам'ятаю ситуацію у своєму житті, коли я міг молитися тільки молитвою "Отче наш". Я не міг знайти більше слів. Тоді ця молитва стала моїм "жезлом і посохом", який мене втішав. У найглибшій скруті вигук "Господи, допоможи мені!" може стати палицею і посохом, за який я тримаюся. Так кричав Петро, коли тонув (Євангеліє від Матвія 14:30). Так плакала мати, чия дочка зазнавала лихої долі (Євангеліє від Матвія, гл. 15, 21 і далі). Обом допоміг добрий пастир Ісус. Ніхто ніколи не був розчарований, хто приходив до Ісуса Христа зі своєю потребою.

 

Ісус Христос хоче пронизати своїм світлом усю темряву. Він каже (Євангеліє від Івана, розділ 8, 12): "Я - світло для світу. Хто піде за мною, той не ходитиме в темряві, але матиме світло життя". Це світло супроводжує нас у житті і в смерті. Хтось сказав: "Нижче, ніж у руки Божі, не можна впасти".

 

Коли ти у великій скруті, будь ласка, довірся Ісусу Христу. Він чує твій стогін. Він бачить твої сльози. Він знає твої страждання. Я бажаю, щоб ви відчули Його розраду. Апостол Павло нагадує нам, що смерть не має останнього слова (2 Тимофія 1:10): „Тепер же вона відкрилася через з’явлення нашогоСпасителя, Христа Ісуса, Який знищив смерть і освітив[3] життя та безсмертя Доброю Звісткою.”

 

Бажаю вам, щоб наш Спаситель Ісус наповнив ваше серце своїм теплом. Нехай Господь благословить вас! Нехай Він дарує вам свій мир.

 

Дякую, що вислухали мене. Сердечно запрошую вас на наступну розважання з печатками 15 серпня з псалмом 22, вірш 5. А до того часу бажаю вам Божого благословення і збереження духа, душі і тіла через доброго пастиря Ісуса.

Druckversion | Sitemap
© 2023 Hans-Peter Nann