15 січня 2023 Для мене

 

Якщо Бог за нас, хто проти нас? 32 Той, Хто не пощадив Свого Сина, але віддав Його за нас усіх, як же Він разом із Ним не подарує нам усього? Римляни розд. 8, 31 b + 32

 

Шановні читачі,

 

проти нас багато чого є! Війна, фізичні та моральні страждання, хвороби, смерть. Реальність життя для багатьох людей - це боротьба за виживання. Життєвий досвід апостола Павла (вірші 35 і далі) читається як актуальний звіт нашого часу. Він пише про страждання, страх і переслідування. Він повідомляє про голод або холод, про небезпеку для життя і здоров'я. Він навіть говорить про розстріли. Для багатьох християн у цьому світі це гіркий досвід, від якого їм доводиться страждати.

Але все це, пише Апостол, не може відлучити нас від Ісуса Христа і Його любові до нас. Це віра, яка кидає виклик.

 

Будь ласка, візьміть аркуш паперу і проведіть лінію посередині зверху вниз. У лівій колонці напишіть все, що проти Вас. Складіть список всього, що проти вас. Можливо, це хвороба. Або смерть близької людини. Або ви відчуваєте, що ваш начальник або колеги працюють проти вас. Можливо, ви страждаєте від неприємних сусідів. Або ви воюєте з рідними через спадкові спори? Можливо, ви навіть боретеся зі своєю старістю. Напевно, можна було б записати довгий список мінусів.

 

Тепер йде права колонка, ваш список плюсів. У цій колонці, будь ласка, напишіть все, що для Вас є! Апостол Павло каже: "В цій колонці потрібно написати лише одне слово, і цього достатньо": БОЖЕ. Бог за нас! Бог з вами. Бог, Отець Небесний, Його Син Ісус Христос і Дух Святий - за нас, за вас! Не проти тебе.

 

Цього достатньо? Невже вам достатньо того, що в правій колонці, в колонці "плюс", стоїть тільки "Бог"? Більше нічого? І що це означає? Павло пише: любов Божа, явлена в Ісусі Христі, вона переважує все негативне. Через Ісуса Христа Бог дарує нам багаті дари добра, краси і цінності. Навіть якщо негативний список з іншого боку дуже довгий.

 

Чи настільки велика ваша довіра до Божої любові, що гіркий досвід повсякденного життя не важить так само багато, як Божі обітниці? Переконаний: стовпчик "плюс" варто заповнити численними Божими обітницями. Варто пошукати в Біблії, живому Слові Божому, багато обітниць і записати їх. Переконаний, вам знадобиться додатковий аркуш паперу. Список Божої любові довший, ніж все негативне, що ви могли б записати. Для цього списку "Бог - для мене!" потрібно багато часу і місця.

Бог з вами. Він не є вашим опонентом. Навіть коли життєві обставини складаються з великою жорстокістю і силою, як велетень Голіаф у Старому Завіті - Ісус Христос на нашому боці. Він має свій мир, свою втіху, свою радість, своє милосердя, всю свою любов, готову для вас кожної миті. Боже ТАК, видиме в Ісусі Христі, важить у тисячу разів більше, ніж усі НІ цього світу, які стоять проти вас.

 

Бажаю вам, щоб ви пережили це Боже ТАК наново. Нехай Божа любов наповнить ваше серце. Нехай Дух Святий втішає ваше серце. Нехай Ісус Христос буде вашим захисником!

Druckversion | Sitemap
© 2023 Hans-Peter Nann