1 листопада 2023 року

 

псалом 17, 3 (NPU)
ГОСПОДЬ – бескид крутий для мене, твердиня моя і мій Визволитель. Мій Бог – моя скеля, на Нього я надію покладаю, Він – мій щит і ріг порятунку мого, притулок мій.

 

Шановні читачі,

 

Популярними мотивами поштових марок у "старому світі" є замки та фортеці. Сьогодні я хочу показати вам дві такі горді споруди: замок "Рокка ді Урбісалья" в Італії та "Форт Генуа де Табарка" в Тунісі. Обидві фортеці сьогодні є туристичними об'єктами.

 

Цар Давид порівнює Бога зі скелею, із замком. З Богом він знайшов порятунок. Давид був у великій небезпеці. У нього було багато ворогів. Його найбільшим супротивником був Саул, який хотів його вбити. У 18-му псалмі Давид співає пісню подяки Богові, який його врятував. Він ледве знаходить правильні слова, щоб прославити і подякувати Богові. Бог став для нього скелею, на яку вороги не змогли вдертися. Бог був як замок, як фортеця, яка захищала його від переслідувачів. Бог був могутнім і сильним. З Ним він був у безпеці.

 

Де я можу знайти притулок і захист, коли борюся із зовнішніми чи внутрішніми проблемами? Хто пропонує мені захист і спасіння? Я переконаний, що наш притулок - це молитва і християнська спільнота. Як Давид та інші люди до і після нього, я завжди хочу шукати допомоги у Бога в усіх життєвих ситуаціях. У молитві я звертаюся до Всемогутнього Бога. У молитві я звертаюся до Ісуса Христа, Спасителя і Відкупителя. З Ним я в безпеці.

 

Як християнка, я завжди інтегрована в християнську спільноту. Поруч зі мною є жінки і чоловіки, об'єднані вірою, які можуть молитися разом зі мною. Як християни, ми не є ні самотніми борцями, ні одинаками. Бог, Отець, помістив нас у велику сім'ю, у свою громаду. Разом ми молимося за наших ближніх, які потребують допомоги. Разом ми прославляємо Бога і поклоняємося Йому. У молитві ми переживаємо Божий мир.

 

Апостол Павло нагадує нам про це у своєму листі до Ефесян 6:18: "Моліться в Дусі при кожній нагоді усілякими молитвами й проханнями. Будьте пильними в цьому зусією наполегливістю й молитвою за всіх святих."

 

Коли Павла і Силу заарештували за віру в Ісуса Христа і катували у в'язниці, вони молилися опівночі і прославляли Бога. Беззахисні та беззахисні, вони знаходяться у владі своїх мучителів. Але вони не перестають молитися. Вони прославляють Бога за його всемогутність і велич. Вони знаходять притулок у молитві. Бог є їхнім захистом. Бог - їхній спаситель. І Бог чує їх і відповідає у своїй всемогутності. Стіни в'язниці починають тремтіти. Ви обов'язково повинні прочитати цю історію! Вона записана в Діяннях Апостолів, розділ 16, 23 і далі.

 

Я бажаю вам, щоб ви могли відчувати Божий мир у всіх потрясіннях нашого часу. Бажаю, щоб Бог був для вас як міцна фортеця в кожну мить. З Ним ви в безпеці. Бажаю, щоб ви не переставали молитися за свою особисту ситуацію, а також за своїх ближніх і за наш побитий світ. 

 

Бог, наш Небесний Отець, допоміг Давидові. Він допоміг Павлу і Силі. Він почує і відповість на наші молитви. Нехай буде на все Його воля.

 

Дякую, що вислухали мене. Сердечно запрошую вас на наступне богослужіння з печатками 15 листопада. А до того часу бажаю вам Божого благословення і захисту духу, душі і тіла через Господа нашого Ісуса Христа.

Druckversion | Sitemap
© 2023 Hans-Peter Nann