15 березня 2023 Стань Божою дитиною

 

Приносили ж до Нього й немовлят, щоби до них доторкнувся; учні, побачивши, забороняли їм. А Ісус покликав їх, та й каже: Пустіть дітей, хай приходять до Мене, не забороняйте їм, бо таких є Царство Боже! Запевняю вас: хто не прийме Божого Царства, як дитина, той не ввійде до нього! Євангеліє від Луки 18, 15 - 17

 

Сім'я створює майбутнє

Шановні читачі,

 

які спогади ви маєте про своє дитинство? Це були щасливі дні? Чи вам довелося багато страждати? Страждати від хвороб, страждати від інших людей? Учні в цій історії, здається, не мають серця до дітей. Їх дуже дратує, що матері хочуть йти до Ісуса зі своїми дітьми. Вони не можуть! Учні огортають Ісуса "святою захисною атмосферою". Там немає місця для дітей!

 

Як реагує Ісус? Він кличе дітей до себе і благословляє їх. Він бере їх під свій особливий захист. Він бере їх у свою люблячу присутність. Він бере їх на руки, як мати, як батько (Євангеліє від Марка 10:16).

 

Учні в той час обурювалися з приводу жінок, які приводили своїх дітей. Ми, християни, радіємо, коли в наших громадах є діти. Діти належать нам.

 

Сьогодні мене обурюють ті дорослі, які свідомо і охоче приносять нещастя дітям. Я думаю про багатьох дітей, які були травмовані війною в Україні. Дітей, у яких з дня на день вкрали дитинство. Дітей, які потребують психологічної допомоги, щоб знову стати хоч трохи стабільними. Я злюся, коли думаю про багатьох дітей, які втратили батька чи матір на цій жахливій війні.

 

Я також злюся, коли чую про сексуальне насильство. Коли навіть християни знущаються над дітьми. Невимовна ганьба! Який великий гріх!

На цій марці ЮНІСЕФ написано: "Якщо люди можуть літати на Місяць, то чому вони нічого не можуть зробити з тим, що так багато дітей помирає у світі?“

 

Ісус має серце для дітей. Саме тому він просить своїх учнів брати цих найменших і найслабших у суспільстві за взірець віри в Бога. Що це означає для мене?

 

1.Діти довіряють своїм батькам. Вони не знають недовіри. Так і я буду довіряти моєму Небесному Батькові. Ісус вчить нас молитися: Отче наш, що єси на небесах... - Я можу сказати "Отче!" до святого і всемогутнього Бога. Я можу просити, як дитина. Я можу дозволити Йому благословити себе, як дітей благословив Ісус Христос.

 

2.Діти хочуть проводити час зі своїми батьками. Вони хочуть гратися з ними. Вони хочуть ділитися з ними своїми щоденними переживаннями. Цього хочу і я: проводити час з Богом. У молитві, у читанні Біблії, у спілкуванні з іншими християнами. Час, який ми проводимо з Богом - це завжди цінний час, ніколи не втрачений даремно!

 

3.Діти хочуть вчитися. Вони допитливі і щодня мають нові запитання. Цього хочу і я: бути цікавим до того, що Бог ще приготував для мого життя. Якщо ви прочитаєте історії життя Авраама, Давида або Павла, наприклад, ви побачите, наскільки захоплюючим є життя з Богом. Подібно до цих зразків віри, я хочу дозволити Богові вести мене по життю.

 

говорить Ісус (Євангеліє від Матвія 11:29): Навчіться від мене! У цій розповіді про благословення дітей Він знову дає мені новий погляд на мою віру і на те, як поводитися з дітьми, довіреними моїй опіці. Ісус має серце для дітей. Захищаймо і бережімо їх з любові до них, до їхніх родин і з любові до Бога.

 

Дякую, що вислухали мене. Нехай Бог благословить вас духом, душею і тілом.  Сердечно запрошую вас на наступну коротку проповідь 1 квітня. А до того часу будьте віддані Божій любові.

Druckversion | Sitemap
© 2023 Hans-Peter Nann